begrafenis-romy-nieuwburg-hoevelaken

Complot Romy Nieuwburg in de Romy & Savannah zaak ontkracht: Nog veel vragen!

Ik kreeg veel respons op mijn artikel van zondag 11 juni, waarin ik een complotgedachte van een lezer publiceerde die veronderstelde dat Romy Nieuwburg mogelijk niet zou bestaan (zie hier). Daar kreeg ik ook enkele boze reacties op van lezers die het respectloos vonden dat ik zoiets kon publiceren. Daar heb ik alle begrip voor, maar veel van deze profielen leken ook in de categorie ‘trollen’ te vallen; fanatici die een negatieve toon proberen te zetten en met ongefundeerde smaad en laster aan mijn adres smijten. Er zaten echter ook echte profielen bij en die mensen leken Romy wel degelijk te kennen. Die mensen waren dan natuurlijk ook terecht gechoqueerd door de genoemde theorie. Ook kreeg ik veel nuttig reacties van bijvoorbeeld lezers die mij de Instagram-pagina van Romy stuurden en andere adressen waar beeldmateriaal van Romy te vinden was. Het wordt je in Nederland steeds lastiger gemaakt om je twijfels te uiten bij de officiële lezing van de politie, justitie en de mainstream media, want je wordt zo hard aangevallen dat het effect van de 5e aap ontstaat, zoals eerder beschreven in dit experiment. Je durft bijna de ladder niet meer te beklimmen om de banaan te pakken, omdat je afgestraft wordt. Toch denk ik dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is en dat ideeën openlijk uitgewisseld, kritiek mogelijk moet blijven en controle van instanties in plaats van blind vertrouwen, mogelijk moet blijven.

LEES HIER DE GEHELE TEKST IN HET BRON ARTIKEL...

Geef een reactie