No image available

EC wil regels opslag persoonsgegevens versoepelen

De Europese Commissie wil een voorstel doen om de opslag van gegevens buiten de landsgrenzen te stimuleren en te vereenvoudigen. Dat stelt Vice-President Andrus Ansip van de Europese commissie tijdens een toespraak in Tallin. De EC vindt ‘data-nationalisme’ voor zowel de overheid als bedrijfsleven belemmerend werken voor innovatie.

De hoofdgedachte van de EC is dat Europese gebruikers, zowel de publieke sector als commerciële partijen, data sneller moeten kunnen uitwisselen zonder dat ze het opnieuw handmatig moeten invoeren vanwege regelgeving. Dit najaar komt er een voorstel om dit mogelijk te maken. Momenteel is er een impact assessment in gang gezet die bekijkt wel stappen er op juridisch gebied moeten worden gemaakt. 

De EC kijkt ook naar meer mogelijkheden om gegeven te kunnen combineren. Volgens Ansip is het een verspilling dat gegevens uit diverse landen niet gecombineerd of uitgewisseld mogen worden als gevolg van nationale eisen waaronder de plek van opslag en de verwerking van data.

Alles bij de bron; BinnlandsBestuur


 

LEES HIER DE GEHELE TEKST IN HET BRON ARTIKEL...

Geef een reactie