No image available

Kijk kritisch naar de nieuwe privacyregels van LinkedIn

LinkedIn publiceerde een nieuw privacybeleid dat op 7 juni in werking treedt. Vooral als je een zakelijk account gebruikt, verdient het aanbeveling om het document zorgvuldig door te nemen. Een werkgever kan premium features beschikbaar stellen en heeft daarmee beperkt inzicht in je activiteiten.

Uw werkgever kan zien hoe u gebruikmaakt van Services die voor uw werk ter beschikking zijn gesteld (bijvoorbeeld als recruiter of verkoper) en kan hieraan gerelateerde informatie bekijken. We tonen hen geen zoekopdrachten naar vacatures of persoonlijke berichten….  tenzij u ervoor kiest om deze te delen via onze Services (door bijvoorbeeld naar een nieuwe functie bij hetzelfde bedrijf te solliciteren of uw zoekopdracht naar vacatures in een bericht kenbaar te maken aan een collega via onze Services).

De les hiervan is vooral dat je op je tellen moet passen en niet zomaar op de standaardovereenkomsten moet klikken.

Nog een punt om op te letten – wat niet is genoemd in het nieuwe document – is of je een geheimhoudingsclausule hebt die je schendt met het plaatsen van informatie op het sociale netwerk. Advocaten die met rechtszaken bezig zijn wil je niet onbewust helpen met zulke stukken, dus zet deze privé en/of vermijd details.

De volgende clausule is begrijpelijk, maar de verwoording ervan is wat lomp: “Indien u niet akkoord gaat met de wijzigingen, kunt u uw account sluiten.”  Overigens is deze wijziging ter kennisgeving, als je de dienst blijft gebruiken, ga je akkoord met de nieuwe voorwaarden. Denk niet dat als je besluit op te stappen je gegevens ook netjes worden verwijderd. In paragraaf 4.3 van de overeenkomst staat het volgende te lezen:

We bewaren uw persoonlijke gegevens zelfs nadat u uw account hebt gesloten als dat redelijkerwijs nodig is om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen (waaronder verzoeken van politie en justitie), voorschriften na te leven, geschillen op te lossen, de beveiliging te handhaven, fraude en misbruik te voorkomen, onze Gebruikersovereenkomst af te dwingen of uw verzoek tot uitschrijving voor verdere berichten van ons uit te voeren.

 

Vooral het argument “onze Gebruikersovereenkomst af te dwingen” geeft LinkedIn een ruime armslag en je kunt er waarschijnlijk gevoeglijk vanuit gaan dat iets op LinkedIn nooit meer verwijderd zal worden. Wat dat betreft geldt voor LinkedIn precies wat voor alle sociale media geldt: Ga er vanuit dat alles permanent is. 

Alles bij de bron; CompWorld


 

LEES HIER DE GEHELE TEKST IN HET BRON ARTIKEL...

Geef een reactie