uithuiszettingen

Uithuiszettingen ‘befehl ist befehl’

Uithuiszettingen. Ze doen een beetje denken aan de tijd van toen er nog gezegd werd ‘Befehl ist befehl’, u weet wel onder dat ene regime van die man met dat zwarte snorretje en keurige zijscheiding. Natuurlijk ligt het niet aan de incassobureaus die enorme bedragen op rekeningen zetten, waardoor veel mensen onmiddellijk in de problemen komen als ze een rekening niet kunnen betalen. Zij doen ook maar hun werk. Natuurlijk ligt het niet aan de deurwaarders die bij ze aankloppen om ze aan te sporen geld te betalen wat ze niet hebben, omdat ze nu eenmaal een krap budget hebben. Het ligt ook niet aan de ambtenaren die ze aangespoord hebben aan een schuldhulpverleningstraject mee te doen. Natuurlijk ligt het niet aan de voedselbank, zij hebben genoeg eten aangeboden. Het ligt ook niet aan V&D. De mensen konden sowieso al geen kleding meer voor hun kinderen kopen. Het ligt gewoon aan de mensen zelf! Hadden ze maar een maand niet moeten eten toen de wasmachine stuk ging! Hadden ze hun kinderen maar in een maatje kleiner en kleding van vorig jaar naar school moeten sturen! Hadden ze maar een fiets moeten jatten toen zoon lief door zijn stang heen zakte! Eigenlijk hadden ze gewoon nooit aan kinderen moeten beginnen! Eigenlijk had papa of mama maar gewoon beter zijn of haar best moeten doen om uit de bijstand te komen en een baan te vinden. Aan de vriendelijke medewerkers van het UWV zal het niet liggen. Je kan toch gewoon solliciteren, naast dat je 40 uur per week verplicht vrijwilligerswerk doet? Kortom: het is gewoon hun stomme eigen schuld; de armoedzaaiers! Op straat ermee! Hup!

En weet je wat? Dat soort arme sloebers kunnen niet meer voor hun kinderen zorgen. Een vader of moeder die niet in staat is om voor zijn of haar kinderen te zorgen of als gezin de zaakjes op orde te krijgen? Die kinderen hebben even een rustige en veilige omgeving nodig in een pleeggezin. Dat pleeggezin geven we gewoon € 30 per dag per kind, want dan kunnen ze gewoon even goed voor die kleintjes zorgen. Natuurlijk kan de politiek niet bedenken dat wanneer diezelfde € 30 naar de natuurlijke ouders gaat, ze € 900 per maand extra hebben en onmiddellijk uit de problemen zouden kunnen zijn. Nee, dat gaat niet, want door de schuldsanering wordt die €900 meteen afgeroomd. Dus is het veel beter om de kinderen bij de ouders weg te trekken. Hadden ze maar beter hun best moeten doen! Ja! Regels zijn nu eenmaal regels! Moet je maar beter je best doen! Eigen schuld dikke bult! Lang leve de politiestaat! Gelukkig kan oom agent er nog een traantje om laten in onderstaand filmpje, maar ja ‘befehl ist befehl’, ik hou gewoon mijn uniform aan. Je kan er toch niks aan doen. Toch? Of wel? Jij als ambtenaar of agent moet ook je gezin onderhouden toch?

Onderstaand politie propaganda filmpje moet de indruk wekken dat de ambtenarij (in hun dure kleding en mooie kapsels) en de politie ook maar mensen met gevoel zijn. Nee, het is je reinste propaganda om foute daden weg te poetsen en de ambtenarij een gevoelig tintje te geven! Ondertussen gaan de praktijken gewoon door en gaan agenten zelfs van deur tot deur om huurders te controleren. Sta op en pik dit niet langer. Spreek uw ambtenaren vriendjes aan! Spreek medewerkers van incassobureaus en deurwaarderskantoren aan. Spreek oom agent aan! Spreek uzelf aan. Agenten accepteer uw opdracht niet; weiger; kom in opstand! Stop deze horror! En als u zelf in die ambtenarij zit: schaam u diep! Hand in eigen boezem. Sie haben es gewusst!

link: jdreport

Geef een reactie